Subkampen

Op de RSW sta je met je ploeg op een subkamp, hier slaap je in je eigen tent. Na de inschrijving krijg je te horen op welk subkamp je staat. Op een subkamp is altijd subkampstaf aanwezig. Zij zijn er voor jou tijdens het weekend. Heb je problemen of voel je je niet lekker? Zij kunnen je helpen! Maar ook voor leuke dingen kan je bij je subkampstaf terecht.

Je staat met je ploeg op één van de vijf subkampen. Samen met andere groepen uit de regio maakt jouw subkampstaf er een feestje van. Wist je dat er ook een heuse subkampprijs te behalen valt voor de leukste of opvallendste ploeg?

Kyoshi Krijgers

Element: Aarde
Kleur: Groen

De Kyoshi Krijgers zijn een eeuwenoude elite squad van krijgers die de wereld rondtrekken op zoek naar avontuur. Momenteel zijn de Kyoshi Krijgers een grote reis aan het maken waarbij ze Gio de Gioloog helpen om zijn meteoriet van onschatbare waarde van de ene naar de andere kant van de wereld te brengen.De Kyoshi Krijgers zijn hun reis begonnen vanuit de diepe jungles van de Amazone en zal eindigen in het geheime lab van Mount Fuji waar deze meteoriet zal worden opgeslagen.

Doordat de reis erg lang en zwaar is moet de groep vaak rusten. Nu hebben wij gehoord dat de Kyoshi Krijgers tijdens de RSW op hetzelfde terrein zullen verblijven om even te rusten van hun zware reis.

Ze hebben een prachtig trainingskamp opgezet. Kom je een kijkje nemen?

Wilde Wolkenrijders

Element: Wind
Kleur: Geel

Windkracht 0-2 (0-11 km/u) De windrichting is slechts af te leiden uit de rookpluim van het kampvuur, je valt uiteindelijk in slaap (of niet) onder het geritsel van de blaadjes aan de bomen.

Windkracht 3-4 (12-29 km/u) Met je hoofd in de wolken geniet je van het luchtige sfeertje op het subkamp. De vaandels met het logo van de Wolkenrijders wapperen door de wind.

Windkracht 5-6 (30-49 km/u) Scheerlijnen en wat extra haringen kunnen zeker geen kwaad, je waait bijna uit je toga en Momo kan zich amper staande houden in de wind.

Windkracht 7-9 (50-88 km/u) Takken breken uit de bomen, tenten hebben geen dakpannen (dat
scheelt, dan kunnen ze er ook niet afwaaien), en zelfs Appa komt tegen de wind in nauwelijks meer vooruit.

Windkracht 10-12 (Windsnelheden tot 120 km/u) Verwoestingen aan natuur, infrastructuur en gebouwen.

Met orkaankracht naar de overwinning!
Let op! In dit subkamp geldt permanent KNMI waarschuwing: code GEEL!

Wilde Watermeesters

Element: Water
Kleur: Blauw

In de schaduwen van de vergeten valleien van het Noorden, waar de rivieren dansen en de zeeën fluisteren, bestaat een groep van ongeëvenaarde meesters van het water. Ze staan bekend als de Wilde Watermeesters, erfgenamen van een eeuwenoude traditie, geïnspireerd door de legendes van de Avatar.

Deze meesters zijn niet gebonden door de conventionele grenzen van de Waterstammen. Ze zijn wild als de stromende stroomversnellingen en onvoorspelbaar als de getijden. Met hun diepe verbinding met de maan en hun ongekende beheersing van watersturing, beschermen ze de balans van hun wereld tegen degenen die het evenwicht durven te verstoren.

De Wilde Watermeesters zijn een symbool van vrijheid en kracht, een herinnering aan de wereld dat ware macht voortkomt uit harmonie met de natuur. Hun verhaal is er een van avontuur, mysterie en de ontembare geest van water.

De leider van de Wilde Watermeesters is een figuur gehuld in mysterie. Ze noemen haar de Maanfluisteraar, een titel die haar diepe band met de maan en haar vermogen om de krachtigste watersturing technieken te beheersen, weerspiegelt. Ze is zowel gerespecteerd als gevreesd, bekend om haar wijsheid en haar ongeëvenaarde vaardigheden in het sturen van water in al zijn vormen. De Maanfluisteraar leidt haar volk met een zachte hand en een vastberaden geest, altijd in harmonie met de stromende energieën van de wereld om haar heen.

Nieuwe leden voor de Wilde Watermeesters worden zorgvuldig geselecteerd door een proces dat hun verbinding met water en hun potentieel voor watersturing evalueert. Jonge waterstuurders die blijk geven van een uitzonderlijke affiniteit met water en een diep respect voor de natuur, worden uitgenodigd om zich bij de groep aan te sluiten.

De rekrutering begint vaak met een reeks uitdagingen en proeven die ontworpen zijn om de vaardigheden, het karakter en de toewijding van de aspirant-leden te testen. Deze proeven vinden plaats in de wildernis, waar de kandidaten moeten laten zien dat ze in harmonie met de natuurlijke wereld kunnen leven en werken.

Zij die slagen, worden ingewijd in de geheimen van de Wilde Watermeesters door middel van een ceremonie die plaatsvindt bij het licht van de volle maan. Hierbij leggen ze een eed af om de principes van de groep te handhaven en de wijsheid van watersturing te verspreiden. Zo wordt de traditie van de Wilde Watermeesters voortgezet, generatie na generatie.

Vinden de wilde watermeesters deze RSW nieuwe leden?

Vurige Vagebondjes

Element: Vuur
Kleur: Rood

Als je denkt aan de Vuurnatie, denk je aan de harde hand. Het keiharde regime met hun militaristische gebruiken. Een eeuwigdurende drang om te heersen over de andere naties.

Maar tussen dit alles vind je een groep die zichzelf de Vurige Vagebondjes noemt. Zij voelen net als hun strijdmakkers een vurig gevoel diep vanbinnen, een soort interne vlam. Echter gaat bij de Vagebondjes dit gevoel meer over een vurige liefde voor elkaar, dan dat er zich een strijdlust vormt. Waarom dorpen veroveren, als je ook iemands liefde kan veroveren?
Vuur kan je gebruiken als wapen, maar wat is er nu fijner dan knus om een kampvuur te zitten?

Liefde niet alleen voor een iemand, maar voor iedereen om je heen. Als dit vurige gevoel wordt doorgegeven, is er straks geen gevecht meer nodig. Dan verspreid de liefde zich als een lopend vuurtje!

Met vurige liefde in je hart, win je elk gevecht!

Stuurloze Smeden

Element: Stuurloos
Kleur: Grijs

Wij zijn de Stuurloze Smeden! Als stuurlozen wonen wij niet op één plek, maar genieten we van onze vrijheid en zo komen we op de mooiste plekken terecht. Onze smeden ‘benden’ metaal letterlijk met de handen en creëren als creatievelingen de mooiste dingen!

We mogen dan geen element kunnen besturen, maar weerloos zijn we zeker niet. We bedwingen de elementen op onze eigen manier. We winnen ons ijzer uit de aarde, stoken het vuur in onze smidse hoog met de lucht uit de blaasbalg en harden het staal in water.

Wij zijn de arbeiders die de wereld laten draaien, maar laten ons de wetten niet voorschrijven en plukken de dag!